Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γρανίτα φράουλα!




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.φράουλες
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνi τσαγιού νερό

μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το βράζουμε για 10 λεπτά.Το αποσύρωμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι η στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα μπόλ πλαστικό ,η σιδερένιο παγωτού ,ρίχνουμε και τοπαγωμένο σιρόπι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κ το χυμό λεμονιού.Το βάζουμε στην κατάψυξη ,και ανά μία ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για 5 λεπτά .Αυτό το κάνετε τρείς φορές ανά μιία ώρα.και είναι έτοιμο! Αν  έχετε παγωομηχανή το βάζετε εκεί και ετοιμάζετε .Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.