Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Γεμιστά με σταφίδα και κουκουνάρι !







Γεμιστά με κουκουνάρι & σταφίδα φανταστικά!!

Μερίδες: 7
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη     |    Νηστίσιμη
  • ντομάτες
  • πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 πακετάκι κουκουνάρι ή 7-8  κουταλιές της σούπας
  • 10 κοφτές κουταλιές σταφίδα μαύρη
  • αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
  • 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • πατάτες κομμένες κυδωνάτες μικρές
  • ρύζι καρολίνα  
  •  
Ανοίγετε τις ντομάτες και τις πιπεριές, αφού πρώτα τις πλύνετε πολύ καλά.
Βάζετε σε κάθε μία ντομάτα μέσα  από λίγη ζάχαρη.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη και σοτάρετε να μαραθούν.
Προσθέτετε και την τριμμένη ψύχα από τις ντομάτες που έχετε ανοίξει και ανακατεύετε.
Βράζετε γιά 5 λεπτά, αμέσως προσθέτετε μαϊντανό, δυόσμο και ρύζι*. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε το αλατοπίπερο, το κουκουνάρι και την σταφίδα  και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει (να πιεί) τα πολλά υγρά περίπου για 10-15 λεπτά. Είναι έτοιμο για να γεμίσετε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Τα γεμίζετε και σε μία γωνία του ταψιού προσθέστε τις πατάτες αφού πρώτα τις κόψετε σε ένα μπόλ. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε όλες μαζί, δεν γίνονται ξερές. Ρίξτε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω 1 σκάλα η σχάρα πριν το τέλος από κάτω. Σκεπάστε την μισή ώρα με αλουμινόχαρτο το ταψί και αν χρειαστεί μετά την μισή ώρα προσθέστε λίγο νεράκι.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΜΥΣΤΙΚΟ

Ρύζι*

Γιά να μην σας περισσέψει γέμιση μετράμε την ποσότητα του ρυζιού με τον παρακάτω τρόπο.
Όσα τεμάχια πιπεριές και ντομάτες έχετε για γέμισμα, εσείς θα βάζετε από μία κουταλιά της σούπας ρύζι, π.χ.10 τεμάχια, 10 κουταλιές κοφτές ρύζι.