Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

*Σάμαλι Πολίτικο !


 


Υλικά
ταψάκι 22 επί 22
300 γραμ.γιαούρτι
1 και 3/4 σιμιγδάλι χονδρό
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα ζάχαρη
7-8 σπυριά μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη
3 με 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα στό τέλος
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
χυμό λεμονιού απο 1/2 μικρό  λεμόνι
Εκτέλεση σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα τα βράζουμε για 10 λεπτά να γίνει πυκνό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σάμαλι
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπολ το Μπέκιν το γιαούρτι την σόδα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει.
Σε λεκανίτσα ρίχνουμε την ζάχαρη,μαζί και την κοπανιστή μαστίχα και το γιαούρτι ,ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
να γίνει πηχτός χυλός 
Βάζουμε τον χυλό σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα η ταψάκι στρώνουμε τον χυλό πολύ καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού που το βουτάμε στο νερό και το ψήνουμε 30 με 40 λεπτά να πάρει χρώμα σκούρο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο το χαράσσομαι σε τρίγωνα η τετράγωνα μικρά κομμάτια και το σιροπιάζουμε με μία κουτάλα παντού.
Οταν πιει όλο το σιρόπι το σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι ,η σαντιγί αρωματισμένη με μαστίχα .Καλή επιτυχία!!



Σημείωση
    Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και φουρνισμένα προαιρετικά