Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Θεικές κρέπες με 4 τυριά!!











 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 10 κρέπες ψημένες ,  την συνταγή θα την βρείτε για κρέπες εδώ στην μαγειρική .
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα έτοιμο μίγμα για κρέπες Γιώτης είναι καταπληκτικές,Από εκεί είναι και η συνταγή  !
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα [προτείνω Πεκορίνο Αμφιλοχίας ]
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 αβγά
10 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ κοφτές




 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 1/2 φλυτζάνια γάλα ,τα 2 αβγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ελαφρώς.
Προσθέτουμε και τις 10 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,προσθέτουμε όλα τα τριμμένα τυριά το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα στίς κρέπες τις διπλώνουμε από δεξιά και αριστερά και τις τυλίγουμε σε ρολά.Τις βάζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι ,η πυρέξ ,χτυπάμε και το ένα αβγό σε 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα περιχύνουμε ,πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη !!