Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά ,αγαπημένο όλων!!!







 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 500 γραμ. κιμά
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ,η φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ,η 2 κουταλιές κοφτές πελτέ
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο [προαιρετικά]
αλάτι πιπέρι
τριμμένο τυρί [κεφαλοτύρι ,παρμεζάνα]
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
κανέλα ξυλάκι
1 κουτ.γλυκού κοφτό ζάχαρη




Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κιμά ,τα καβουρντίζουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τις ντομάτες ,η τον πελτέ ,βάζουμε και το αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,κανέλα ,Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό 10 λεπτά πρίν το τέλος του μαγειρέματος .
Σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας της οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία .
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια ,βάζουμε  2 κουταλιές βούτυρο  να κάψει και αν θέλουμε προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο  πολύ ψιλοκομμένη [προαιρετικά ] ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύοντας ξανά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζζουμε με μπόλικο τυρί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Για να μην σβωλιάσει ο κιμάς θα πρέπει την ώρα που καβουρντίζετε να μην σταματήσουμε κασθόλου το ανακάτεμα.