Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα ροδάκινο πολύ εύκολη !!


Με την συνταγή αυτή φτιάχνουμε ένα μεγάλο βάζο μαρμελάδα.
15 ροδάκινα μεγάλα ,προτιμούμε πιο ώριμα
1/2 χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη


print






Εγώ την φτιάχνω χρόνια τώρα με δικό μου τρόπο και γίνετε πολύ επιτυχημένη
Σε μία κατσαρόλα μεγάλη καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα τα ροδάκινα .
Κατόπιν με πολύ καθαρά χέρια τα ζουπάμε να λιώσουν και να μείνουν και μερικά κοματάκια
Προσθέτου την ζάχαρη από πάνω και ανοίγου το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία .
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά πρίν το κλείσουμε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι .
Την αφήνουμε πάνω στο μάτι σκεπασμένη την κατσαρόλα κι όταν κρυώσει πολύ καλά την βάζουμε στο βάζο .
Διατηρείτε στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό.