Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Μπακλαβάς ο τέλειος!!





1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι
1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
2 κουτ. σούπ.. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φυστίκη Αιγίνης τριμμένο [προαιρετικά]
γαρύφαλα ολόκληρα για στόλισμα σε κάθε κομμάτι

Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι





Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώνουμε 10 φύλλα βουτυρώνοντας με ένα πινελάκι ένα -ένα ξεχωριστά.
Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού και αμυγδάλου .
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 6 φορές δηλαδή ,φύλλο ,βούτυρο,και πασπάλισμα με το μίγμα .
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας ένα ένα πάντα ,πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 φύλλα έως 10..
Βάζουμε γιά λίγο το ταψάκι μας στο ψυγείο να παγώσει λίγο να το χωρίσουμε σε κομμάτια πιό εύκολα .
Το χαράσουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια ,λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε να πάει παντού.
Σε κάθε κομμάτι μπήγουμε στην μέση κι από ένα γαρύφαλλο .
Το ψήνουμε στούς 160 βαθμούς [ανάλογα την κουζίνα σας] μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα
Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι,περιμένουμε να τραβήξει το σιροπάκι όλο πασπαλίζουμε και με το τριμμένο φυστίκη Αιγίνης , και ..έτοιμος για σερβίρισμα!

ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε σέ ένα λεκανάκι όλα τα υλικά μαζί ,καρύδια,αμύγδαλα,.φρυγανιά ,η, σιμιγδάλι,το αραβοσιτέλαιο,το κανελογαρύφαλο,τις 2 κουτ ζάχαρη,και ανακατεύουμε πολύ καλά .

ΣΙΡΟΠΙ
Στήν κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,και το 1 κουτ.σούπας λεμόνι ,Βράζουμε να δέσει λίγο το σιρόπι μας .