Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα ψυγείου με μπανάνα !!! -Μπανόφι -







2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα πτί μπέρ μπισκότα [θα σας περισσέψουν]
500 γραμ.σαντιγί
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας Γιώτης
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες λεπτές
1 ποτήρι γάλα αγελάδινό

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου να φτιάξουμε την καραμέλα .Αν σωθεί το νερό κατά την βράση προσθέτουμε ζεστό να σκεπάζονται πάντα .
Μετά την ώρα που σας γράφω τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πρωτού τα ανοίξουμε.
Σε ένα πυρέξ η σε ένα τάπερ τετράγωνο τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα βουτώντας τα γρήγορα στο γάλα [μην μουλιάσουν λίγο τα βουτάμε]σε 2 σειρές .
Από πάνω αδειάζουμε τα 2 καραμελωμένα ζαχαρούχα και στρώνουμε με σπάτουλα ομοιόμορφα
Από πάνω τοποθετούμε σε ροδέλες λεπτές τις μπανάνες την μία κοντά στην άλλη να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε από πάνω και την σαντιγί αφού την χτυπήσουμε [εγώ αγόρασα από ένα ζαχαροπαστείο έτοιμη ]και την στρώνουμε κι αυτή με σπάτουλα ομοιόμορφα .
Τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις νιφάδες σοκολάτας,το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο .Μόλις παγώσει το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε κι ακούμε τα καλύτερα σχόλια !! Καλή επιτυχια!!
Ευχαριστώ την φίλη Κατερίνα Κυρήκου για την συνταγή που μου έστειλε !