Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Φασολάδα!!

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1;/2 κιλό φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
4 καρότα κομμένα σε φετούλες
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
6 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
print
 Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από βραδύς να μουσκέψουν .[να τα σκεπάζει]
Την άλλη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν χωρίς να αλλάξουμε το νερό,άν το έχει πιεί προσθέτουμε περίπου 4 δάχτυλα πάνω από τα φασόλια.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και πελτέ χυμό ντομάτας εκτός από το λάδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου .
Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε αφήνοντας το να πάρει μία δύο βράσεις .

Σημ.
Αν ξαφνικά θέλουμε να μαγειρέψουμε φασόλια και δεν τα έχουμε μουσκέψει γίνετε με τον παρακάτω τρόπο .
Πλένουμε καλά τα φασόλια ,τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό 3 -4 δάχτυλα παραπάνω από τα φασόλια ,τα βράζουμε για 10 λεπτά .Τα αφήνουμε να  μείνουν 1 ώρα.Μετά τα βράζουμε ξανά μισή ώρα και μετά προσθέτουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σχεδόν για μία ώρα.
Δέν αλλάζουμε το νερό γιατί έτσι έχουν περισσότερες βιταμίνες .