Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ρεβύθια σούπα.!!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο  ρεβύθια του 1/2 κιλού
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ ,η αλεύρι
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι πιπέρι
print
 Πλένουμε τα ρεβύθια καλά και τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ με κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει αρκετά.
Τήν άλλη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό χλιαρό τουλάχιστον 3 δάχτυλα πιό πάνω από τα ρεβύθια.
Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξεσκέπαστη κατσαρόλα κιαι με μία  σουρωτή κουτάλα βγάζουμε τον αφρό και τον πετάμε.
Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 2 ώρες μέχρι να; μαλακώσουν .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε και διαλύουμε  το κόρν φλάουρ ,η το αλεύρι .[εγώ πάντα βάζω αλεύρι]  με 3 κουταλιές σούπας νερό ,μετά προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ,το λάδι ,το αλατοπίπεροκαι 1 ποτήρι του νερού νερό τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε  το μίγμα αυτό μέσα στα ρεβύθια Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 περίπου λεπτά .Κατ αυτόν τον τρόπο γίνονται  πολύ ωραία .Καλή όρεξη !!!
Σημ.
δέν βάζω ποτέ σόδα γιατί χαλάει την γεύση του ρεβυθιού.