Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

*ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ...Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που πρέπει να το δοκιµάσετε οπωσδήποτε -




Yλικά
 5 κρόκους αυγών
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 250 ml γάλα φρέσκο
• 1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 2 κουταλιά σούπας ανθόνερο
• 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένης σε παχύρρευστη μορφή)
• Φιστίκια Αιγίνης ωμά για το σερβίρισμα
• Άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Με µίξερ χειρός χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουµε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά.
Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα.
Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό.
Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο.
Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά.
Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά.
Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα.
Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει.
Ξαναπαγώνουµε.
Επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.


Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοκολατίνα Τούρτα η τέλεια !!





Υλικά

* 6 αυγά
* 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
* 400 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
* 250 ml κ

kρέμα γάλακτος κρύα
* 80 ml λικέρ πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρευστη μορφή.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.

 Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.
Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το λικέρ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μίγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια. 

Φτιάχνουμε γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε όλη την σοκολατίνα τούρτα και την στολίζουμε με φράουλες η κερασάκια η σαντιγί






Για τη σάλτσα φράουλας αν θέλετε προαιρετικά για στόλισμα
Υλικά
* 250 γραμμάρια φράουλες
* 40 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση σάλτας φράουλας 

 Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.
Παγώνουμε τη σάλτσα και καλύπτουμε την τούρτα σοκολάτας  





Για σκέτο γλάσο για επικάλυψη
Υλικά 
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα

Εκτέλεση Γλάσου

Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε την τούρτα σοκολάταςμε το γλάσο.