Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ψάρι γλώσσα ραγού!!

 Μερίδες 4
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας  κατεψυγμένα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι,καρότο ,σκόρδο,μαιντανό ,σέλινο.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μαζί με το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τις γλώσσες κατά μήκος  στα δύο,Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε προσεχτικά μάσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το ρύζι,ανακατεύουμε με προσοχή , και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κάθε τόσο παρακολουθούμε το φαγητό μην τελειώσει το ζουμί .
Βάζουμε στο μούλτι το χυμό από το λεμόνι,μαζί και το αυγό ,τα χτυπάμε καλά και κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το αδειάζουμε επάνω στο φαγητό .
Αφήνουμε να πάρει μια δυό βράσεις το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες προσεκτικά,
Σημείωση
Ο τρόπος που γράφω να φτιάξουμε το αυγολέμονο έχει 100% επιτυχία και δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό ,δοκιμάστε τον σε ότι φαγητό χρειάζεται αυγολέμονο .