Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο


                  Υλικά
500 γραμ κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 ώριμες ντομάτες μέτριες τριμμένες στο τρίφτη
1 φλυτζάνι τσαγιού μουσκεμένο και στιμμένο καλά ψωμί
αλάτι πιπέρι ρίγανη
4 κουταλιές σούπας ξίδι
1 αυγό
λίγο λάδι
Αν η ζύμη μας είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη
 
Πατάτες
 
7 με 8  μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε μισό ποτήρι νερό
Ρίγανη
λίγο λάδι
Αλάτι  πιπέρι
λεμόνι
1/2 ποτήρι του νερού νερό
 
 Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες
. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
 Τις ανακατεύουμε πολύ καλά
Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
Περιχύνουμε με 1ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν
 
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά 
Στραγγίζουμε το ψωμί και το προσθέτουμε  στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα
Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω στις σχεδόν ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτ,η το καπάκι γάστρας