Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Τυροπιτάκια με κεφαλοτύρι.

Υλικά
Για τα φύλλα
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 αυγό
αλάτι

Για την γέμιση
4 κουταλιές σούπας λάδι
5 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λίγα κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο
λάδι για το τηγάνισμα
Σουσάμι για από πάνω και ι αυγό για άλλειμα από πάνω

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι,το αυγό χτυπημένο,και λίγο χλιαρό νερό.
Τα ζυμώνουμε. μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη .
Ανοίγουμε με το πλάστη φύλλα λεπτά και τα κόβουμε με ένα ποτήρι σε δίσκους΄
Ρίχνουμε σε μία Μπόλ το τυρί το κρεμμύδι τριμμένο το δυόσμο ,και τα ανακατεύομαι.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι 1 κουταλιά γέμιση και το διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
Πιέζουμε τις άκρες με την άκρη ενός πιρουνιού,η κόβουμε με ροδάκι.
Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά η τα περνάμε με αυγό
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα πιτάκια κι από τις δύο πλευρές ώστε να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Σημείωση
Αν θέλουμε λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και σπανακοπιτάκια .