Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ρολό κέικ σοκολάτας γεμιστό με κρέμα !!




ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού  αλεύρι απλό
1/3 φλυτζ.τσαγιού κακάο
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 μασουράκι βανίλια
2 κουτ.σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμ.σαντιγι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1σοκολάτα κουβερτούρα 124 γραμ.
2 κουτ.σούπας νερό ζεστό
1 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο




Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή  ζάχαρη σταδιακά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε και τους κρόκους με το σύρμα προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη ,προσθέτουμε τις 2 κουταλιές νερό ,την βανίλια,ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στην μαρέγκα ανακατεύοντας.
Σε μπόλ βάζουμε το κακάο,το αλεύρι,το μπέκιν ,το αλάτι και περνώντας τα από κόσκινο τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαρέγκας και κρόκων . αναμειγνύοντας ελαφρά..
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα από το παντεσπάνι το στρώνουμε καλά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά περίπου .
Απλώνουμε ζάχαρη άχνη πάνω σε λαδόχαρτο και αδειάζουμε το παντεσπάνι,το διπλώνουμε προσεχτικά σε ρολό και το αφήνουμε για 1 ώρα,
Το ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε την σαντιγί επάνω ομοιόμορφα και το ξανατυλίγουμε σε ρολό .
Σημείωση
Μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο  και να το φτιάξουμε σκέτο η να το πα;σπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη η κανονική
Γλάσο
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια,προσθέτουμε και το νερό,
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ενώ χτυπάμε γρήγορα με σύρμα ΄Προσθέτουμε και το βούτυρο και τέλος την βανίλια .Περιχύνοιυμε τον κορμό  με την σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει πρίν  τον κόψουμε .