Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Μπισκότα Σοκολάτας !!


 
·
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι 250γρ
Ζάχαρη 125γρ...
Βούτυρο 125γρ
Σοκολάτα δάκρυ 125γρ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κακάο
1 αυγό και 1 κρόκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια,
το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, τον κρόκο του αυγού
και το βούτυρο. Ζυμώστε τη ζύμη μαζί μέχρι να είναι μαλακή
και εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια μας, και στη συνέχεια
προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κακάο.
2.Ενσωματώστε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε
στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας. Μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα
η ζύμη είναι έτοιμη, αφήστε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180β.
3.Χωρίζουμε τη ζύμη σε φιτίλια και κόβουμε και κάνουμε μπάλες.
Αραδιάζομαι σε λαμαρίνα με αντιπολιτικό χαρτί και τα πατάμε
να ανοίξουν λίγο. Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λ. Μόλις ψηθούν τα
μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, τα αφήνουμε να κρυώσουν
και είναι έτοιμα. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 
 
 
Συνταγή από Αρτοποιεία  & Συνταγές