Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κεκάκια Toffee Σε ατομικά μπολάκια Φανταστικό!



ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ...
Σταφίδες 100γρ
Χουρμάδες 150γρ (αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. βούτυρο βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. καφέ ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα (θερμοκρασία δωματίου)
Αλεύρι μαλακό 200γρ
1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1/4 γαρύφαλλο

Για την toffee sauce
Βούτυρο βιτάμ 2 κ.σ.
Κρέμα γάλακτος175γρ
Καστανή ζάχαρη 200γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
βαθύ μαζί με τις σταφίδες. Ρίχνουμε ζεστό νερό στο μπολ και
αφήνουμε να μουλιάζουν για 5 λεπτάκια.
2.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και
βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
3.Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και
ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Ρίχνουμε τα αυγά μας,
ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλεύρι.
4.Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα
αποξηραμένα φρούτα στο μπολ, ανακατατεύουμε καλά το
μείγμα και το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μας.
5.Ψήνουμε για 30 λ. στους 180β.

Για την Σώς

 1.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά,
έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει
την πρώτη βράση χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά και είναι έτοιμη!
2.Σερβίρουμε με την καραμέλα γάλακτος από πάνω,παγωτό
βανίλια στο πλάι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία & Συνταγές