Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες & πούδρα αμυγδάλου!

Υλικά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα λάδι ,η μαργαρίνη
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλο
1 κουταλιά γλυκού μέλι
3 κουταλιές σούπας κακάο
ξηροκάρπι ότι έχετε ,η μία κούπα σταφίδες 
λίγη πούδρα αμυγδάλου .
Εκτέλεση Σιρόπι
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα ,κρατάμε μισό ποτήρι να διαλύσουμε το κακάο,προσθέτουμε και την ζάχαρη,την κανέλα,τα γαρύφαλα,τον αστεροειδή,και τα βράζουμε για 7 λεπτά να γίνουν σιροπάκι .Προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι και το μισό ποτήρι με το κακάο που έχουμε διαλύσει και ανακατεύουμαι συνέχεια γιατί φουσκώνει ,για 5 λεπτά κι είναι έτοιμο .Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι ανακατεύοντας να λιώσει και αν προτιμήσετε να βάλετε πούδρα αμυγδάλου ρίξτε μέσα και 2 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου.
Εκτέλεση Σιμιγδάλι
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ,η την μαργαρίνη να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτριο και ανακατεύουμε συνέχεια για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίση το σιμιγδάλι.Στα 10 λεπτά που το καβουρντίζουμε προσθέτουμε τις σταφίδες ,η τα ξηροκάρπια που έχετε κι ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα .
Προσθέτουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά να πιεί όλο σιρόπι και να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας.
Τον βάζουμε σε φόρμα όπου την έχουμε ελαφρώς βρέξει ,η λαδώσει ρίχνοντας κουταλιές κουταλιές και ισιώνουμε .από πάνω σκορπίζουμε πούδρα αμυγδάλου  και συνεχίζουμε με χαλβά κουταλιές κουταλιές και πάλι μία στρώση πούδρας αμυγδάλου .Τελειώνουμε με χαβά τον αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε .Καλή Επιτυχία!!