Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Καιμάκι παγωτό φωλίτσα σε ξεροψημμένο κανταίφι!


Υλικά για 8-10 φωλιές

½ πακέτο κανταΐφι
150 γραμμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
120 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι βύσσινο
1 πακέτο έτοιμο παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση
Παίρνετε το κανταΐφι και το κρατάτε στα δυο σας χέρια σαν να το τινάζεται, να ανοίξει και να αφρατέψει. Τραβάτε μια μικρή πλεξίδα από ολο το μάκρος του κανταιφιού την ακουμπάτε σε μια λεία επιφάνεια και, κρατώντας τη μια άκρη ακίνητη, περιστρέφω και φτιάχνετε μια φωλιά. Την ακουμπάτε σε ένα ταψί του φούρνου.
 Κάνετε το ίδιο ακόμα 9 φορές.
 Παίρνετε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα χτυπάτε λίγα λίγα στο μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν σκόνη. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
 Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφεται καλά τις φωλίτσες κανταϊφιού που έχετε φτιάξει. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
 Τις βγάζετε, τις πασπαλίζετε με το αλεσμένο αμύγδαλο και τις ξαναφουρνίζεται για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
 Όταν σερβίρετε σε κάθε πιάτο, βάζετε μια φωλίτσα κανταϊφιού, η οποία είναι νοστιμότατη και τραγανή ακόμα και αρκετές ώρες μετά το ψήσιμο. Από πάνω βάζετε μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνετε με σιρόπι βύσσινο και ψιλοτριμμένα  φιστίκια Αιγίνης. Είναι εύκολο, εντυπωσιακό και κυρίως νόστιμο!