Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Φάβα.Σαντορίνης !


Υλικά:
500 γρ. φάβα 
3 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κούπα  ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρεσκοκομμένο μαϊντανό
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό κι όταν αρχίσει να βράζει τότε ρίχνουμε την φάβα.
Αν αρχίσει να αφρίζει ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε μισή την κατσαρόλα μην φουσκώσει και χυθεί .
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την φάβα μαζί ,λάδι και κρεμμύδια και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου,προσθέτουμε και την ρίγανη [προαιρετικά] το πιπέρι,και το αλάτι.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος η περνάμε την φάβα από το πρες πουρέ να γίνει σαν αλοιφή,η αν την θέλουμε πιο σφιχτή ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα να λιώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο ,η με ρίγανη κρεμμυδάκι φρεσκοκομμένο και ελίτσες.