Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τάρτα Μπανόφι !

Υλικά

.ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ.

220 γραμ βούτυρο γάλακτος κομμένο σε κομματάκια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
5-6 καρφάκια γαρύφαλο τριμμένα στο μούλτι μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη να γίνουν σκόνη
2-3 κουταλιές παγωμένο γάλα
2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,ίσως χρειαστεί ,ίσως λίγο παραπάνω 
ξύσμα λεμονιού
Αρωμα τις αρεσκείας σας,εγώ βάζω 1/2 σφηνάκι ρούμι,η εκχύλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε το αυγό,το άρωμα, το ξύσμα,αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε την κοπανισμένη κανέλα με το γαρύφαλλο, το αλεύρι , και θα έχουμε μια ζύμη σαν του κουραμπιέ και λίγο πιο αραιή.
Τυλίγουμε με μεμβράνη η λαδόχαρτο και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

 ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΠΙΤΙΚΗ

1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
110 γραμ βούτυρο γάλακτος
εκχύλισμα βανίλιας, η μαύρο ρούμι , η ότι άρωμα θέλετε

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και αφήνω να γίνει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθόλου .Αν έχετε θερμόμετρο να δείξει 118c.
Θα δείτε να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φούσκες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαρίζ.
Προσέχουμε γιατι φουσκώνει και πιτσιλάει.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος .θα δούμε ότι το μείγμα σφίγγει αλλά αμέσως θα διαλυθεί  ανακατεύοντας συνέχεια.
Ξαναβάλτε στην φωτιά σε χαμηλη θερμοκρασία ρίξτε και το βούτυρο και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ,η οτι άρωμα έχετε και θέλετε ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου να δούμε την υφή να είναι ρευστή παχιά λίγο ,το καταλαβαίνουμε βγάζει φουσκάλες .
Το κατεβάζουμε από την φωτιά  και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάλτε την σε βάζο.
Ησάλτσα όσο κρυώνει σφίγγει αλλά όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε σε μπαίν μαρί και ξαναέρχετε στην κανονική της μορφή ,μπορύμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν  σάλτσα και σε παγωτο,και σε πολλά ακόμη γλυκά.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτήν την διαδικασία παίρνουμε 3 ζαχαρούχο γάλα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε για 2 με 3 ωρες κι έχουμε καραμέλα [τα ανοίγουμε αφού πρώτα κρυώσουν]

ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα από το οποίο αφαιρούμε ένα φλιτζάνι και το βράζουμε μέχρι να κάψει.
Βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα 4 κρόκους ,4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ,4 κουταλιές σούπας ζάχαρη,ξύσμα λεμονιού,χυμό μισού λεμονιού και 2 βανίλιες.
Αν έχετε φυσική βανίλια ανοίξτε το κλωναράκι και βγάλτε τα σποράκια με ένα μαχαίρι,ρίξτε τα στο γάλα που βράζει μαζί με το κλωναράκι το οποίο αφαιρούμε μετά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα λοιπόν τα αυγά,με την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ ,ρίχνουμε μέσα και το 1 φλιτζάνι γάλα που είχαμε φυλάξει ,ρίχνουμε μέσα και λίγο λίγο το καυτό γάλα και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις αρχίσει και πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε μέσα το 1/2 πακέτο βούτυρο ανακατεύουμε ,το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.







ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Χτυπάμε τα 2 κουτιά Μόρφατ με 1 κουτί ζαχαρούχο και ένα σφηνάκι ρούμι και 200 γραμ. κρέμα γάλακτος να έχουμε μία αφράτη σαντιγί .Την βάζουμε στο ψυγείο ,οταν κρυώσει καλά η κρέμα πατισερί ρίχνουμε μέσα το 1/3 τις σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

 ΨΗΣΙΜΟ ΤΑΡΤΑΣ

Παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος σε δίσκο διαμέτρου πιο μεγάλο από το ταψάκι σας που θα χρησιμοποιήσετε ,να έχει διάμετρο 26 εκατοστά και κατά προτίμηση να έχει στεφάνι που να ανοίγει για να την αφαιρέσετε.
Μετά στρώνετε την ζύμη όπως είναι και με τα 2 φύλα μέσα στην φόρμα .
Το στρώνετε καλά να πάει και στα τοιχώματα και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα φύλα μαζί με την ζύμη να είναι ομοιόμορφα .
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με 200 ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να ροδίσει .
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

  ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Παίρνουμε 4 μεγάλες μπανάνες ,τις κόβουμε φέτες όχι πολύ λεπτές ,τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και στρώνουμε τις μισές κατευθείαν πάνω στην τάρτα έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου κενά .
Αν χρειαστεί κάνετε 2 στρώσεις με μπανάνα ρίξτε από πάνω την καραμελένια σάλτσα ,ρίξτε προσεκτικά μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στρώστε την ομοιόμορφα .
Στρώστε με τις υπόλοιπες μπανάνες.
Βάλτε σε κορνέ την σαντιγί και διακοσμείτε την τάρτα σας,αν σας περίσσεψε λίγη καραμελένια σάλτσα μ ένα πιρούνι κάντε γραμμές και πασπαλίστε με κουβερτούρα γάλακτος την οποία θα ξύσετε στον τρίφτη κατ ευθείαν πάνω στην τάρτα .Καλή επιτυχία!!


 
Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.