Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Κέικ Μαμπρέ!



Yλικά
180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
230 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό
30 γρ.  κακάο
Οδηγίες:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρομαι.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο και την φτιάχνω πολύ συχνα !Είναι τέλεια !!!