Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Mπουγάτσα Παραδοσιακή-Αυθεντική Χανίων φανταστική !!!

Υλικά
500 γραμ.πηχτόγαλο Χανίων
200 γραμ. στάκα
4 κουταλιές αλεύρι
700 γραμ.γάλα
80 γραμ.βούτυρο γάλακτος
1 πακέτο φύλο Βηρυτού
200 γραμ.φύλλο λιωμένο




Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με το αλεύρι συν μισό κουταλάκι αλάτι και τα 80 γραμ. βούτυρο μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα.
Συγχρόνως λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπρίκι ,όχι να κάψει να  λιώσει μόνο.
Προσθέτουμε μέσα,την στάκα και το πηχτόγαλο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν μέσα στην
κρέμα μας .
Ανοίγουμε τα φύλλα όλα μαζί πάνω σε μία επιφάνεια,στρώνουμε χαρτί ψησίματος .
Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο ,βάζουμε μέσα  στην μέση  2 γενναίες κουταλιές γέμιση [με την κουτάλα κουζίνας όχι με κουτάλι τις σούπας ]
Το διπλώνουμε φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο να γίνει φάκελος .
Βουτυρώνουμε  το από κάτω φύλο χωρίς να μετακινήσουμε το πρώτο και διπλώνουμε και αυτό από πάνω από το πρώτο σαν φάκελο να κλειστεί μέσα καλά η γέμιση.
Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο φύλο.
Ανασηκώνουμε όλα τα φύλα μαζί και βοηθήσουμε το πακετάκι -μπουγάτσας να γυρίσει τούμπα  και το ακουμπάμε πάνω στο ταψί του φούρνου  στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και το έχουμε βουτυρώσει κι αυτό.
Οι διπλώσεις τις μπουγάτσας θα είναι από κάτω στο ταψί.
Επαναλαμβάνομε την ίδια διαδικασία μέχρι τελειώσουν τα υλικά μας .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά το πολύ 30 λεπτά, θα δούμε να έχει φουσκώσει και να έχει ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και με κόφτη ζύμης ,η με μπαλταδάκι κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη κρυσταλλική.
Τρώγεται ζεστή και είναι απολαυστική !!!!.
Μπορούμε να την φτιάξουμε και να την βάλουμε κατάψυξη να βγάζουμε μία μία να την ψήνουμε όποτε θέλουμε κατ ευθείαν από την ψύξη .Καλή επιτυχία!!!
Σημείωση
Τα υλικά τα βρίσκουμε στα καταστήματα με Κρητικά προιόντα!

  Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.