Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Κριθαρότο με μανιτάρια και φέτα !


Υλικά
350 γρ κριθαράκι
150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
150 γρ μανιτάρια καστανά κομμένα σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
600 ml ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου ή λαχανικών
100 ml λευκό κρασί ξηρό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να σκουρύνει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού γιατί πρέπει να είναι ζουμερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Αφαιρώντας τον ζωμό κότας ή κρέατος  και την φέτα έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη