Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Cupcakes !!! Σαν μπιμπελό τέλεια !!!!


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Υλικά για τα cupcakes:

250γρ. μερέντα ή νουτέλλα
2 αβγά μεγάλα
10 κ.σ. κοφτές φαρίνα
Ξύσμα και εσάνς πορτοκαλιού
Λίγη Κανέλα
12 χαρτάκια για κεκάκια



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την μερέντα,μόλις ενωθούν ρίχνουμε μια μια κουταλιά το αλεύρι και χτυπάμε για δύο τρία λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.βάζουμε τα χαρτάκια στη φόρμα και μέσα.ρίχνουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας,από το μείγμα.ψήνουμε για 20 λεπτα περίπου (ανάλογα με το φουρνο)

Βουτυρόκρεμα πανεύκολη με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι βανίλια άρωμα(με άρωμα λεμονι-πορτοκαλι(οταν γίνουν κρέμα βάζω και 2 κ.σ χυμό λεμόνι και ανακατεύω λιγο ακομα)



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν. Στέκεται και δένει γρήγορα,θυμίζει σαντιγί,όμως είναι πιο σφιχτή. Μπορούμε να βάλουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το που θα την χρησιμοποιήσουμε. Στέκεται τέλεια πάνω στα cupcakes και είναι επίσης φανταστική για γέμισμα και επικάλυψη τούρτας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!->

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ.ΤΩΡΑ ΤΟ

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΕΞΩ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΣΟΥΠΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

 ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΚΡΕΜΑ(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ)ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΡΝΕ ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ

ΨΥΓΕΙΟ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΚΟΣ.ΤΑ CUPCAKES ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ

 ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ(ΤΩΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

*τα cupcakes και την κρέμα τα αρωματίζω με ξύσμα πορτοκάλι,λεμόνι,lime,κανέλα,βανίλια κτλ.

Συνταγή Από  Αkis Andreakos  Οι κουζινίστας