Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Σάνγκρια Αγγούρι -πεπόνι !!

Υλικά
1 μικρό πεπόνι
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
12 φρέσκα φύλλα δυόσμου
1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι μέλι
1των 750 ml, μπουκάλι Sauvignon Blanc ή άλλο ημι-λευκό ξηρό κρασί, διατηρημένο με απλή ψύξη
1 του 1 λίτρου μπουκάλι ανθρακούχο νερό, διατηρημένο με απλή ψύξηΦρέσκα κλαδάκια ή / και τα φύλλα μέντας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Κόψτε το πεπόνι. αφαιρέστε και πετάξτε τους σπόρους και φλοιό. Κόψτε πεπόνι σε λεπτές φέτες. Σε μια μεγάλη κανάτα βάλτε πεπόνι, αγγούρι, φέτες λάιμ, και τα 12 φύλλα μέντας. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το χυμό λάιμ και μέλι να γίνει "ένα" και μετά περιχύνουμε το μείγμα. Προσθέτετε το κρασί, ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.Για να σερβίρετε, ανακατώστε στο ανθρακούχο νερό. Με κουτάλα ή ρίξτε σε ποτήρια. Αν θέλετε, γαρνίρετε με επιπλέον δυόσμο.

Συνταγή από Γιάννης Γιοβανουδης --Οι Κουζινίστας