Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Αγκινάρες με κουκιά! Απίθανο φαγητό !!!


Υλικά
1 κιλό κουκιά

8-10 αγκινάρες
μπόλικο άνηθο & κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
τον χυμό από 2 λεμόνια
και 2 κουταλιές κορν φλάουρ


 Εκτέλεση
βάζουμε λαδάκι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο και αμέσως μετά βάζουμε τα κουκιά που έχουμε ζεματίσει 2 φορές και τα έχουμε στραγγίσει και τα σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια!!! αν η αγκινάρες σας είναι κατεψυγμένες σε σακουλάκι θα είναι λίγο σκληρές όποτε τις βάζετε μαζί με τα κουκιά αν όμως τις έχετε καθαρίσει και βάλει στην κατάψυξη εσείς είναι πολύ μαλακές και θα τις βάλετε αργότερα!!!! προσθέτετε νεράκι αλάτι πιπέρι και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά!!!! όταν είναι έτοιμα και έχουν λίγο ζουμάκι στύβεται τα λεμόνια και μέσα στον χυμό ρίχνετε το κορν φλάουρ η' αλεύρι αν θέλετε και ρίχνετε και λίγο ζουμάκι μέσα στο λεμονάκι σας, μετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα και σβήνετε την φωτιά!!!!!!!!!!!!!!!!
όταν είναι η εποχή τους αγοράζω καθαρίζω και ζεματάω τα κουκιά και τις αγκινάρες και τα έχω όλο τον χρόνο άλλα υπάρχουν και στα σούπερ μάρκετ
κατεψυγμένα η' αν θέλετε βάζετε και ξερά κουκιά μόνο που αυτά θέλουν
μούσκεμα από το βράδυ και δυο βρασίματα πριν τα ρίξετε στην κατσαρόλα!!!!!!!


Συνταγή από 
 Γιαγια Μαιρη εν δραση--Οι Κουζινίστας