Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κολοκυθάκια γεμιστά φανταστικά!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕ 14 ΓΕΜΙΣΤΑ

8 κολοκύθια
4 πατατες
άνηθο κρεμμυδάκια μια χούφτα περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
λίγο μαϊντανό
5-6 φιλαράκια δυόσμο η μισό κουταλάκι ξερό
10 κολοκυθοανθους ψιλοκομμενους
12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα
300 γραμ κιμά σπάλα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
αλατι πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα

για το αυγολέμονο
τον χυμό από 2 λεμόνια
3 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
και ζουμάκι από το φαγακι μας




Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις παταες και τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
σε ένα λεκανακι ριχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μιγμα αφράτο αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα στρώνετε όσο γινετε δίπλα δίπλα να μην κάνετε πάνω από δυο στρώσεις γιατί δεν θα μπορέσετε να τα βράσετε, ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπερακι αλατι και ελαιόλαδο και ένα μπρίκι βραστό νεράκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να συμπληρώνετε νεράκι !!! όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ ξεχωρίζετε τ' αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι και στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την κατσαρόλα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στην φωτιά!!! όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο!!! καλή σας όρεξη!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση--οι κουζινίστας