Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο!

 


ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φετες μουσκεμένο ψωμί
ρίγανη,
 δυόσμος
 1κγ ξύδι
1 αυγό
1κσ λάδι,
 κρεμμύδια χοντροκομμένα όσα θέλουμε
 1-2 κόκκους μπαχάρι,
1φ.δάφνης,
 αλάτι,
 πιπέρι
 ντομάτα τριμμένη ή κον κασέ όση θέλουμε
1φλ καφέ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και μετά τα πλάθουμε.Σε να τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγο.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-10΄.Προθερμαίνουμε τον φούρνο,αδειάζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε πυρέξ από πάνω τα κεφτεδάκια και από πάνω όλο ζουμί από το τηγάνι.Στρώνουμε όμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα και κάτι ,ενδιάμεσα του χρόνου γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και από την άλλη πλευρά,και όταν το φαγητό μείνει με το λαδάκι του σχεδόν και με όμορφη σάλτσα ,σβήνουμε τον φούρνο.
Συνταγή  Ελπι Τσακαλίδου -Μαχαιρα-οι κουζινίστας