Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Μουχαλεμπί με μαστίχα και γλυκό κουταλιού βύσσινο !!!

Υλικά
  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 3 κ.σ γεμάτες νισεστέ
  • 3 κ.σ γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ρυζάλευρο
  • 2 κρόκους 
  • 1,5 φλ. ζάχαρη
  • 3 κόκκους μαστίχα
  • 250 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση

Σε ένα μικρό γουδί χτυπάμε τη μαστίχα με 3 κ.σ ζάχαρη για να λιώσει καλά.
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατσαρόλας το αλεύρι και το νισεστέ.
 Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη κολλήσει. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα καθόλου.
 Μόλις αρχίσει να πήζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
 Διαλέγουμε μία φόρμα σιλικόνης κατά προτίμηση ή πλαστική για να ξεκολλάει εύκολα του μουχαλεμπί ή μπολ αν σκοπεύουμε να το σερβίρουμε ατομικά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
 Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 12 ώρες.
Αφαιρούμε τη φόρμα και περιχύνουμε το γλυκό με το βύσσινο ή αν το έχετε σε μπολ απλά βάζετε σε κάθε μπολ το βύσσινο από πάνω.
 Σερβίρουμε αμέσως ή ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας