Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένη μπανάνα !! Απίθανη γεύση !!


Υλικά:
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κ.σ. κονιάκ





Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μισή ποσότητα βουτύρου ή μαργαρίνης σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει καραμελέ χρώμα και να είναι ελαφρώς πηχτό.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τοποθετούμε τις μπανάνες ώστε να καλύψουμε τον πάτο της φόρμας.
Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου ή μαργαρίνης μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.



Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και περιχύνουμε τις μπανάνες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Συνταγή από  Maria Lagou Aπό Salt and Sugar --Oi Kουζινίστας