Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κοκορέτσι ψεύτικο !

Υλικά
μια συκωταριά αρνίσια
μια αντεριά
αλάτι πιπέρι
ρίγανη λεμόνι
ελαιόλαδο
3=4 ξύλινα καλαμάκι για σουβλάκια









 Εκτέλεση
 Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια
και την βάζουμε να στραγγίσει 

Πλένουμε και γυρίζουμε με ένα καλαμάκι τα αντεράκια και τα ξεπλένουμε με ξίδι τα βάζουμε και αυτά να στραγγίσουν
 Ρίχνουμε στην συκωταριά μας αλάτι πιπέρι και ρίγανη και περνάμε στα καλαμάκια ένα ένα κομματάκι αφού τα γεμίσουμε παίρνουμε το αντερακι και κάνουμε πρώτα δυο τρία τυλίγματα από πάνω προς τα κάτω και μετά μερικούς κύκλους γύρο από τα συκωτάκια μας.
 Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε λαδάκι μόλις πάρουν να ροδίσουν λιγάκι φυσικά και τα κουνάμε να μην κολλήσουν προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά αν χρειαστεί βάζουμε  κι άλλο νεράκι και μετά από περίπου μια ωρίτσα είναι έτοιμα αν έχουν φύγει σχεδόν όλα τα υγρά ρίχνουμε τον χυμό από όσο λεμόνι θέλει ο καθένας μας. Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση