Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Ραβανί σιροπιαστό αφρός!!!

ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη(όχι γεμάτη)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου
ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
4 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικινΑδειαζω σε ταψακι 28-30 εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40 λεπτα,στη δεύτερη σχάρα του φούρνου από πάνω.(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΡΕΤΕΤΖΙΚΗ ΑΥΤΟ!!!)Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπιΓια το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!Το σιρόπι το ρουφάει όλο μη το φοβηθείτε!

Συνταγή από Σοφη Τσιώπου --Οι Κουζινίστας