Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Magusta { Μπαλίτσες } με μαρμελάδα και πραλίνα φουντουκιού !!!


Για 24 κομμάτια

Για τη ζύμη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml νερό
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Για τη γέμιση 

  • 12 κ.γ μαρμελάδα ότι είδους θέλετε
  • 12 κ.γ πραλίνα φουντουκιού (nutella, merenda, κτλ)

  • Προαιρετικά Λευκή ή καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Για τη ζύμη  

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 4 κ.σ από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό και φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο φτιάχνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και με στεγνά και αλευρωμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Με καλά αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μία μπαλίτσα στη χούφτα μας και την πατάμε να ανοίξει καλά σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Βάζουμε ένα γεμάτο κ.γ πραλίνα ή μαρμελάδα και τραβάμε τα άκρα της ζύμης για να σκεπάσουμε τη γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μας και την πλάθουμε σε μπαλίτσα κλείνοντας κάθε άνοιγμα και ακολούθως την πατάμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

 Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με τη καστανή ή τη λευκή ζάχαρη. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας