Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ με καλαμποκάλευρο και καραμελωμένη ζάχαρη


Αυτό το κέικ  είναι γλυκό πλούσιο και γευστικό, η καραμελωμένη ζάχαρη τέλεια ,αξίζει να το δοκιμάσετε. Σερβίρεται ζεστό μαζί ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι είναι  μια  επιλογή για πρωινό. 

2 φλιτζάνια γιαούρτι
3 αυγά
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού
13 κουταλιές σούπας αλεύρι καλαμποκιού
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
4 κουταλιές ζάχαρη για το γαρνίρισμα



Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους  
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη ,το λάδι,το ξύσμα λεμονιού ,το γιαούρτι,την βανίλια ,και το μπέκιν πάουντερ .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι  με το καλαμποκάλευρο καλά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα κρόκων αυγών .
.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα  το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά,
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου τετράγωνου κέικ αφού πρώτα το περάσουμε με λάδι.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 4 κουταλιές ζάχαρης.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια να καραμελώσει. Βεβαιωνόμαστε ότι ψήθηκε βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα και την βγάλουμε στεγνή.