Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σάλτσα πάπρικα με πιπεριές Φλωρίνης !!


ΥΛΙΚΑ
1200γρ.περιπου πιπεριες Φλωρινης
1-2 φρεσκες καφτερες πιπεριες
η,αν θελετε 1 κ.γ.μπουκοβο
1 μεγαλη ωριμη ντοματα,η,2 μετριες
2 σκελιδες σκορδου
1 κ.σ.ζαχαρη
2 κ.σ.ξυδι
1/2 φλυτζανι τσαγιου παρθενο ελαιολαδο
αλατι-πιπερι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
πλενουμε και σκουπιζουμε τις πιπεριες,τις λαδωνουμε ελαφρα και τις πασπαλιζουμε με αλατι.Τις απλωνουμε σε ταψι ντυμενο με αλουμινοχαρτο και τις ψηνουμε στο γκριλ του φουρνου,σε αποσταση μια σκαλα πανω απο τη μεση.
Οταν η φλουδα εχει μαυρισει και καει σε μερικα σημεια,τις γυριζουμε να ψηθουν και απο την αλλη,τις βγαζουμε απο τον φουρνο και τις κλεινουμε σε καθαρη πλαστικη σακουλα(αυτο θα βοηθησει στο ευκολο ξεφλουδισμα)
Μετα απο λιγα λεπτα τις βγαζουμε μια-μια και τις ξεφλουδιζουμε με υπομονη,ωστε να μη καταστρεψουμε την σαρκα τους
Οσο καλυτερα εχουν ψηθει,τοσο καλυτερα και ευκολοτερα θα καθαριστουν
Τραβαμε το κοτσανι και το αφαιρουμε,τις κοβουμε στη μεση και αφαιρουμε τους σπορους,κατοπιν τις πολτοποιουμε στο μουλτι
Χωριζουμε στη μεση την καφτερη πιπερια (αν χρησιμοποιησουμε),αφαιρουμε τις μεμβρανες και τους σπορους και την ψιλοκοβουμε.
Πλενουμε την ντοματα και την τριβουμε στον τριφτη
Σε μια αναλογου μεγεθους μετρια κατσαρολα,βαζουμε τον πολτο της πιπεριας,την καφτερη πιπερια,η,το μπουκοβο,την ντοματα,τον πελτε,τη ζαχαρη,το ελαιολαδο,αλατι,πιπερι και βραζουμε για 10 λεπτα,ανακατευοντας,σε μετρια φωτια.
Κατοπιν προσθετουμε το σκορδο ψιλοκομμενο και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να πηξει αρκετα η σαλτσα,περιπου 10-12 λεπτα ακομα.
Εν τω μεταξυ,δοκιμαζουμε και διορθωνουμε την γευση,μπορει να χρειαστει περισσοτερη ζαχαρη,η,σκορδο,αναλογα με το γουστο σας.
Λιγο πριν την αποσυρουμε απο την φωτια,προσθετουμε το ξυδι,αν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε περισσοτερη ποσοτητα και να την σφραγισουμε σε αποστειρωμενα βαζα.
Ταιριαζει πολυ με κρεατα σχαρας και διαφορα ορεκτικα:σε ψητη μελιτζανα,σε φρυγανισμενα ψωμακια,σε ψημενο τυρι φετα.
Επιλεγετε την ποσοτητα με το ποσοτητα αναλογα με το ποσο καφτερες ειναι οι πιπεριες και ποσο πικαντικη θελετε την σαλτσα.