Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκό ψυγείου στο πι και φι!!



2 πακέτα μπισκότα petits beurre
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
4-5 ροδάκινα, ούτε πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσ. λευκό, γλυκό κρασί, μοσχάτο Λήμνου (ή κονιάκ)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά από τα υγρά τους.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγί.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγύ με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή
-http://tantekiki.blogspot.gr-