Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο γιουβέτσι με μανεστρούλα !!





Υλικα:
ενα κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες η¨στην μεση
3-4 ντοματουλες φρεσκιες στον τριφτη
3-4 σκελιδες σκορδακι και περισσοτερες ανν θελετε
λαδακι
αλατοπιπερο
λιγους κοκκους μπαχαρι
1/2 κιλο μανεστρα μετρια




Εκτελεση:
Βαζουμε τα κομματια του κοτοπουλου η¨τα δυο μισα κομματια αν το χωρισουμε στην μεση με την καλη τους πλευρα προς τα κατω στο ταψι.ριχνουμε αλατοπιπερο,σκορδακια,μπαχαρακι και την φρεσκια ντοματουλα μας.



Το βαζουμε στον φουρνο και μολις δουμε οτι πηρε χρωματακι το γυριζουμε απο την αλλη πλευρα "την καλη'συμπληρωνουμε με ζεστο νερακι τοσο ωστε να βρασει η μανεστρουλα μας.βαζουμε παλι το ταψι στον φουρνο και μολις αρχισει να βραζει λεμε στον βοηθο μας να ριξει την μανεστρουλα.παρακολουθουμε και αν δουμε οτι θελει λιγο νερακι ακομη προσθετουμε ομως να ειναι ζεστο για να μην σταματησει ο βρασμος.αν το θελουμε πιο κοκκινο προσθετουμε μια κουταλια πελτε.δοκιμαζουμε την μανεστρουλα να δουμε αν ειναι ετοιμη και

Σβηνουμε τον φουρνο μας.σερβιρουμε αν θελουμε και με τυρακι απο πανω.καλη σας ορεξη.αυτη η δοσολογια ειναι αρκετη για 6 ατομα.
η ιδια διαδικασια γινεται και για γιουβετσακι με αρνακι η" με μοσχαρακι.μονο που στην περιπτωση του μοσχαριου το βραζουμε πρωτα και χρησιμοποιουμε τον ζωμο του μετα αντι για νερακι
Συνταγή  deby ilia-Οι Κουζινίστας.-