Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα με επικάλυψη σαντιγί & Φιστίκι Αιγίνης !!!


Υλικά για τη βάση μπισκότου.

150γρ.αλεύρι,80γρ.άχνη ζάχαρη, 40γρ.αμύγδαλο ωμό αλεσμένο σε σκόνη, 125γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρόκο αυγού, 1 βανίλλη.Υλικά για τη γέμιση.800γρ. ζαχαρούχο γάλα, 80γρ. μέλι, 200γρ.κρέμα γάλακτος, 200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα .

Επικάλυψη τάρτας
200γρ. κρέμα γάλακτος,
 0,50γρ. άχνη ζάχαρη,
 0,50γρ.φυστίκι Αιγίνης.



Παρασκευή μπισκότου.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την παρασκευή της βάσης του μπισκότου στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που να ξεκολλά από τον κάδο και να συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό.
Στη συνεχεία παίρνουμε από τον κάδο του μίξερ τη ζύμη και την τυλίγουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά παίρνουμε τη ζύμη και αφού τη βάλουμε ανάμεσα από δυο αντικολλητικά χαρτιά την ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκατοστών.
Όπως έχουμε ανοίξει το φύλλο ανάμεσα στα δυο αντικολλητικα χαρτιά , το παίρνουμε( μαζί με τα δυο χαρτιά ) και το στρώνουμε στη φόρμα.
 Αφού του δώσουμε το σχήμα της φόρμας , στη συνεχεία πάνω από το αντικολλητικο χαρτί της επιφάνειας του φύλλου γεμίζουμε όλη την επιφάνεια με ρύζι η όσπρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά .
Μετά τα 15 λεπτά αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικο χαρτί με το ρύζι και ψήνουμε αλλά 7 με 10 λεπτά( ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος).
Αφήνουμε τη βάση του μπισκότου αφού ψηθεί να κρυώσει παρά πολύ καλά.

Παρασκευή γέμισης.
Σε ένα κατσαρόλακι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και το ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πάρει ένα χρυσάφι χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε πάνω στη ψημένη τάρτα .Βάζουμε την τάρτα με τη στρώση της καραμέλας για 10 λεπτά στο ψυγείο.
 Στη συνεχεία σε ένα μικρό κατσαρόλακι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρεμά γάλακτος με την κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια ). Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Μόλις το σοκολατένιο μείγμα είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα και ξαναβάζουμε τη τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Παρασκευή επικάλυψης.

Στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα την κρεμά γάλακτος με την αχνή ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί .Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε τη τάρτα από το ψυγείο και τη στολίζουμε με τη σαντιγί και το ψιλοκομμένο φιστικί Αιγίνης. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο.

Συνταγή