Υλικά
Για κάθε ένα κιλό μήλα
χυμό από ένα λεμόνι
και 1 φλιτζανάκι νερό
λεμόνι για να μην μαυρίζουν οσο τα καθαρίζετε
Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μήλα και βάζετε σε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν όταν είναι όλα έτοιμα τα βάζετε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τα φλιτζανάκια το νερό όσα κιλά μήλα τόσα φλιτζανάκια
τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου περιμένοντας φύγουν όλα τα υγρά!!!
και μετά τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλεντερ
και αφήνετε να πάρουν άλλη μια βράση προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού
όσο είναι στην φωτιά η μαρμελάδα εσείς πλένετε τα βαζάκια και τα βάζετε σε μια πετσέτα στην σχάρα του φούρνου σας στους 120 για 20 λεπτακια! μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την βάζετε στα ζεστά βαζάκια την κλείνετε καλά και την αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!!
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας