Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Tάρτα σύκου με κρέμα κάσταρντ και αμυγδαλόπαστα !!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
220 γρ.βούτυρο φρέσκο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κρόκοι
2-3 κουταλιές κονιάκ
3 κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι μπαικιν
1 βανιλια


εκτέλεση τάρτας
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά στο μίξερ να γίνει κρεμα.ριξτε τους κρόκους έναν έναν την φορά να τους απορροφήσει,το κονιάκ κ ,την βανίλια..ανακατέψτε το αλεύρι με το μπαίκιν.σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι με το μπαικιν.ανακατέψτε ελαφρά ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά κάντε μπάλα την ζύμη και τυλίξτε σε μεμβράνη και βάλτε ψυγείο γέμιση μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.Αφού  περάσει το μισάωρο,πάρτε αντικολλητικο χαρτί στην διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε και βουτυρώστε την καλά.βάλτε πάνω τα 2/3 της ζύμης που φτιάξατε.την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσετε σε άλλη χρήση,η φτιάξτε ταρτακια η ότι άλλο θέλετε.
Βαλτε άλλο ένα χαρτί αντικολλητικά από πάνω κι ανοίξετε την ζύμη σε φύλλο ίσου πάχους περίπου 1,5 εκατοστό.βάλτε και τα δυο χαρτιά με την ζύμη μέσα στην τάρτα,κόψτε με το ψαλίδι ότι περισσεύει και σηκώστε το πάνω χαρτί.ψήστε την στους 200 βαθμούς για ένα 20 λεπτά.Βγάλτε την κι αφήστε την να κρυώσει.
κρέμα κάσταρντ
4 κρόκοι αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1,5 κούπα ζεστό γάλα,ξύσμα δυο λεμονιών
(προαιρετικά)
80 γραμ,(αμυγδαλοπαστα )έτοιμη η σπιτική
100 γρ.κρέμα γάλακτος΄ 
 8-10 σύκα πλυμένα ,στεγνωμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες όχι λεπτές


Εκτέλεση κρέμας
Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχετε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά να μην κοχλάζει ,την αμυγδαλόπαστα  κομμένη σε μικρακομματάκια μαζί με την κρέμα γάλακτος.όταν ζεσταθεί το μείγμα ,χτυπήστε το με μιξεράκι χειρός να ομογενοποιηθεί και κατεβάστε το.αφήστε το να περιμένει. 
Βάλτε ένα άλλο μεγάλο μπολ πάλι στο μπαιν μαρι και βάλτε μέσα τους κρόκους,την ζάχαρη,το κόρν φλάουρ την βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ χειρός να ασπρίσει και να πήξει και να αφρατέψει. Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα και χτυπώντας συνέχεια θα δείτε να πήζει ελαφρώς.μην περιμένετε να πήξει τελείως.ίσα να καλύπτει την ράχη ενός κουταλιού.χτυπάτε για περίπου δέκα λεπτά μέσα και το μείγμα της αμυγδαλόπαστας,χτυπάτε να ενσωματωθεί και κατεβάζετε από το μπαιν μαρι. ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσει .όσο κρυώνει πήζει ,αλλά δεν θα πήξει τελείως,μην ανησυχήσετε αλλά δεν θα είναι και νερό..αφού κρυώσουν τάρτα και κρέμα,ρίχνετε την κρέμα μέσα στην τάρτα,μοιράζετε παντού κομμάτια σύκου και ψήνετε στους 180 βαθμούς 30 λεπτά η μέχρι να δείτε την κρέμα να ροδίσει και να πήξει .Σερβίρετε  ζεστή ,άλλα και κρύα.συνοδεύετε αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό.Καλή επιτυχία.!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή Roula's sweet corner