Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Μηλόπιτα τριφτή σπέσιαλ Θεική !!


Υπέροχο αρωμα κανέλας,τραγανή ζύμη ενω το μελωμένο μήλο κάνει τη διαφορά... Δοκιμάστε τη σκέτη , με κανελοζάχαρη ή και με σιρόπι καραμέλας.Σας την προτείνω οπωσδήποτε.

Ζύμη
250 γρ. μαργαρίνη (θερμ. δωματίου)
500γρ φαρίνα
1 αυγό
1 ½ κουταλάκι γλ. Μπέικιν
Μια πρέζα βανίλια
     Για περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ Μαγειρική Και Συνταγές 

Γέμιση 8 μήλα 2 φλ. τσ ζάχαρη και μπόλικηηηηηηη κανέλλα

Φτιάχνουμε τη ζύμη αφού χτυπήσουμε τη μαργαρίνη με το αυγό , προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και δε θέλει και ιδιαίτερο «κανάκεμα»Τη μορφοποιούμε σε δυο μπαστουνάκια και βουρ για κατάψυξη για τουλάχιστον 2-4 ωρες.Για τη γέμιση είτε στο multi είτε στο τρίφτη (στο χοντρό) περνάμε (τρίβουμε) τα μήλα.

Προσωπικά τα μισά τα κόβω στο χέρι καρεδάκια και τα άλλα μισα στο multiΤα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ώστε ν α καραμελώσουν και να φύγουν τα περισσότερα υγρά (5-7 λεπτά θεωρώ αρκετά)Μόλις παγώσουν τα μπαστουνάκια τα τρίβουμε στο τρίφτη (στο χοντρό) .και τα σκορπίζουμε πάνω στα ταψι ή στο pyrex. Ένα πάνω, ένα κάτω, και ενδιάμεσα τα καραμελωμένα μηλαράκια μας.Σε προθερμασμένο φούρνο 170 για περίπου 40 - 1 ωρα ανάλογα το φούρνο σας. Απο τα λίγα γλυκα που κανω σε αντιστάσεις. Αφήστε την να ροδοψηθει για πιο τραγανο αποτέλεσμα.Τα μπαστουνάκια διατηρούνται για διάστημα στη κατάψυξη οπότε τα έχετε άμεσα σε πρώτη ζήτηση.Σαν μηλόπιτα είναι βάση για πολύ φαντασία όπως ξηρούς καρπους ή ξηρά φρούτα. Άψογη με παγωτό. Εγώ το συνόδεψα με σάλτσα καραμέλας.