Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στην γάστρα!!


υλικά
3/4 κιλού ρεβίθια

4 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι


 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 
εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ!!! το πρωί τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αν θέλετε τα βάζετε στην χύτρα 15 με 20 λεπτάκια! όταν είναι έτοιμα βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα εκτός από το αλατι που το βάζετε την τελευταία ωρίτσα, 



ριχνουμε και τα ρεβίθια μας στην γάστρα και 2 ποτήρια βρασμένο νεράκι και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180 κάθε μια ωρίτσα ριχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας!!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση