Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μηλόπιτα τέλεια και γρήγορη !!!



Υλικά
5 αυγά
5 μήλα
2 κούπες ζάχαρη 
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
2 κουτ,γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού  γαρύφαλλο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλιές σούπας βιτάμ

Για περισσότερες  συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε τα 3 σε πάρα πολύ λεπτές φετούλες .
Τα άλλα 2 αφού τα καθαρίσουμε βγάζουμε με μυτερό μαχαιράκι μόνο το εσωτερικό με τα κουκούτσια [κυκλικά ] και κόβουμε στρογγυλές ροδέλες .
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά ,προσθέτουμε το λάδι ,το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν την κανέλα το γαρύφαλο το κονιάκ και στο τέλος τις φετούλες από τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα .
Λιώνουμε το βιτάμ και αλείφουμε το ταψάκι .
Πασπαλίζουμε πολύ καλά με ζάχαρη και κανέλα .Αραδιάζομαι τις στρογγυλές ροδέλες μήλου από πάνω αραδιάζομαι το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κι ένα τέταρτο
ανάλογα τον φούρνο βέβαια .Οταν την βγάλουμε απο το φούρνο περιμένουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε να βρεθούν στο πάνω μέρος οι καραμελωμένες στρογγυλές ροδέλες .Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα η οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.Εγώ έβαλα περιμετρικά αραιωμένη μαρμελάδα .Καλή  όρεξη !!!
 Christine Yiovanoydι