Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Χταπόδι ψητό !!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και πιπεριές που μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
    Χυμό από μισό λεμόνι
    2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    Αλάτι


Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το χταπόδι στο ζουμάκι του
Όταν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά
Το κόβουμε  και το βάζουμε σε ταψί
Προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
Το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς το ανά διαστήματα
Το σερβίρουμε με  ψιλοκομμένο μαιντανό πιπερίτσες ελίτσες ντοματούλα.