Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπιτα !




 Υλικά για φύλλο
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό το αλάτι το λάδι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική .Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Υλικά γέμισης
1 στήθος κοτόπουλο
250 γραμ μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1-2 κούπες κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας
1 κουτάκι 250 γραμ ,κρέμα  γάλακτος
1αυγό
100 γραμ ψιλοκομμένο μπέικον  ψιλοκομμένο
 
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική  και Συνταγές


Εκτέλεση
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι .
Το αφήνουμε να  κρυώσει και το σωτάρουμε με λίγο λάδι με τα μανιτάριαψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση και ρίχνουμε κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας ,
Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το κλείνουμε γύρω γύρω καλά.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ενα αυγο και το ρίχνουμε πάνω απο το φύλο. Ψήνουμε 45 λεπτα στους 180 βαθμούς.Καλή επιτυχία
Eva Triantafilidou