Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πρασοκιμαδόπιτα φανταστική !!


 Υλικά: ΖΥΜΗ:
 1 + 1/2 κούπα χλιαρό νερό, 
μισό φλιτ καφέ ξίδι, 
1  φλιτ. καφέ  σπορέλαιο,
 1 κουτ. γλ. αλάτι
 και αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ούτε  πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή ζύμη (κατά προτίμηση αλεύρι ΚΟΥΛΑ) ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα. 
Στη συνέχεια το χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε ένα φύλλο και αλείφουμε το φύλλο με το μισό από 3/4 ενός ΝΕΟΥ ΒΙΤΑΜ (πλάκα) το διπλώνουμε στα τρία, το ξαναλοίφουμε με λίγο Βιτάμ και το ξαναδιπλώνομαι στα τρία. 
Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι και αφού τα αλευρώσουμε τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα δίωρο (όσο περισσότερο κάτσουν στο ψυγείο τόσο το καλύτερο) αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο ορθογώνιο.
 Το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και αφού βάλουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση κόβουμε κατά πλάτος το φύλλο και το διπλώνουμε ώστε να τυλιχθεί η γέμιση όπως φαίνεται στη φωτογραφία. στο ίδιο φύλλο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές.
 Δηλαδή κάθε φύλλο βγάζει 4-5 μπαστούνια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 250 αέρα για μισή ώρα στην προτελευταία σχάρα.
 Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το δεύτερο φύλλο. 

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά για ΓΕΜΙΣΗ: 
μισό κιλό Κιμά ανάμικτο,
 4-5 μέτρια πράσα (ζεματισμένα),
 καρότο τριμμένο,
 δυο κουταλιές σούπας τριμμένη ντομάτα, 
μαϊντανό,
αλάτι πιπέρι,
ελαιόλαδο. 
 Τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα πράσα, καρότο, ντομάτα, μαϊντανό αλάτι πιπέρι και αφού κρυώσει καλά το μείγμα το χρησιμοποιούμε για να μην λασπώσει το φύλλο μας.. καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Πετρούλα Τα