Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κέικ Ανανά !! Φανταστική γεύση !!!


Σήμερα θα σας δώσω ένα κέικ ανανά..πολύ πολύ γευστικό αλλά και εμφανίσιμο, γιορτινό και κατάλληλο για τις φιλικές σας ή επίσημες συγκεντρώσεις σας.
Η συνταγή είναι πολύ παλιά και την έχω διαφοροποιήσει σε κάποια σημεία.




ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
2 κονσέρβες φέτες ανανά, 100 γραμμάρια ζάχαρη, 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 260 γραμμάρια μαργαρίνη soft 280 γραμμάρια ζάχαρη, 5 αβγά,, 240 γραμμάρια αλεύρι, 1 μπέκιν κεράσια μαρασκίνο, ½ φλιτζάνι τριμμένη ινδική καρύδα , Φιλέ αμύγδαλα, 2 κουταλιές χυμό ανανά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη να γίνει κρέμα και αλείφουμε τον πάτο και τα πλάγια της φόρμας μας. με αυτό το μείγμα . Τοποθετούμε τις φέτες του ανανά στον πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας και βάζουμε στα κενά κεράσια μαρασκίνο Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10- 15 λεπτά. Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Κατεβάζουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά αφού το έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέκιν .. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ και ρίχνουμε και την τριμμένη ινδική καρύδα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τον ανανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα.
Μετά από 10 λεπτά αναποδογυρίζουμε !!!!
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλα .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Συνταγή
Marianna Karas-Μαγειρεύοντας με την marianna-Marianna's γευσεις!!!!