Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πίτσα με κιμά!


Υλικά για την ζύμη

    800 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    2 φακελάκια μαγιά ξηρή
    1 κ.σ. αλάτι
    1 κ.σ. ζάχαρη
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    650 ml περίπου χλιαρό νερό


Ετοιμάζουμε την ζύμη

Ανακατεύω τη μαγιά και τη ζάχαρη με μία κούπα από το νερό και αφήνω για 5 λεπτά
Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω την μαγιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.
Αρχικά με ένα πιρούνι ανακατεύω και όταν αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη αρχίζω να τη δουλεύω με τα χέρια.
Αφού γίνει μια ωραία, λεία ζύμη την βάζω σε μπολ που έχω αλευρώσει, την αλευρώνω και από πάνω και την αφήνω σε ζεστό μέρος  για μία ώρα περίπου ή όσο πάρει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια ζυμώνω και πάλι λίγο τη ζύμη και η την χρησιμοποιώ αμέσως η την τυλίγω σε μεμβράνη και την τοποθετώ στην κατάψυξη να την χρησιμοποιήσω όταν θέλω.



Για πάνω από την πίτσα

400γρ. κιμάς ανάμεικτος
75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. ντομάτες ώριμες σε κυβάκια κομμένες ή κονκασέ
1/2  φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
    αλάτι
    πιπέρι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

υπόλοιπα  υλικά
  100γρ. φέτα τριμμένη
  2 φλιτζ. γκούντα
  3 κ.σ. ελαιόλαδο
 μαϊντανό και κρίκους κρεμμύδι συν φέτα για το σερβίρισμα

Ετοιμάζουμε την σάλτσα με κιμά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο multi. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να τον «σπάσουμε» και να τσιγαριστεί ομοιόμορφα.
Αφού σοταριστεί  ο κιμάς, ρίχνουμε τις ντομάτες ή κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 1 ώρα. Αν τελειώσουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα.
Έπειτα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί και «ανοίγουμε» τη ζύμη.
Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πρώτα την σάλτσα κιμά και μετά τα υπόλοιπα και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
Την ψήνουμε στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και μισοφέγγαρο κρίκους κρεμμύδι κατά προτίμηση ,η λίγο ξερό βασιλικό .