Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ξηρομερίτικο λαδορεβανί !


 


H πιο τέλεια συνταγή για λαδορεβανί που έχω φτιάξει!!!

Υλικά
700γρ ελαιόλαδο ή (400 ελαιόλαδο και 300 σπορέλαιο)
1.400γρ νερό
1 κιλό ζάχαρη
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
500γρ σιμιγδάλι χονδρό
3 κ.σ αλεύρι
3 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
σουσάμι άψητο
γαρίφαλλα ολόκληρα ή αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι,ζάχαρη,νερό,χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βράζω για 10 λεπτά ακριβώς.Ρίχνω τα σιμιγδάλια και το αλεύρι μεμιάς και τις βανίλιες χαμηλώνω τη φωτιά και όταν το μίγμα ξεκολλάει από την ξύλινη κουτάλα μου το βάζω στο ταψί που το έχω πασπαλίσει με σουσάμι.το στρώνω με μια σπάτουλα,το χαράζω,το πασπαλίζω με σουσάμι και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά),βάζω στο κάθε κομμάτι απο 1 αμύγδαλο χωρίς φλούδα ή απο 1 γαριφαλάκι ολόκληρο και το ψήνω στους 190 45 λεπτά. Όταν το βγάλω ρίχνω από πάνω λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλλο σκόνη!!!
Οι Λιχουδιές της Σόφης